Ghid de nutriţie:Urda, cea mai dietetică brânză

Ghid de nutriţie:Urda, cea mai dietetică brânză

Prof. Gheorghe Mencinicopschi

Este bogată în săruri minerale şi în proteine de calitate şi conţine cea mai puţină grăsime dintre toate sortimentele de brânză. Din aceste motive, specialistul nostru recomandă urda în alimentaţia zilnică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Benefică pentru ficat

Acest produs derivat din lapte are doar 11-12% grăsime, adică de patru ori mai puţină decât telemeaua. Acest lucru o recomandă persoanelor cu hipercolesterolemie.

În urdă se găseşte un tip de proteine importante pentru sănătatea muşchilor. De aceea, ea este indicată copiilor, pentru a le ajuta creşterea, şi persoanelor care depun eforturi fizice intense. Aminoacizii cu sulf din urdă sunt benefici pentru ficat şi pentru rinichi, motiv pentru care bolnavii cu afecţiuni hepatice şi renale ar trebui să consume zilnic urdă.

Nu se asociază cu carne

Urda se digeră foarte uşor, însă combinaţia cu carne poate să nu cadă bine la stomac. Nici asocierea cu glucide nu este prea potrivită. Cel mai indicat ar fi să asociem acest sortiment de brânză cu verdeţuri şi cu legume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: