Ghid de nutriţie:Cum alegem fructele uscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Deshidratate, fructele sunt aproape la fel de bune precum cele proaspete, la care avem acces mai puţin în acest sezon, spune specialistul nostru.

Unele conţin E-uri

Unele fructe uscate conţin conservanţi, de obicei sulfiţi, care pot agrava astmul, emfizemul, bolile cardiovasculare sau renale. Ei apar pe etichetă ca E220 până la E228.

De asemenea, este posibil ca fructele uscate să fie deshidratate la temperaturi mari, ceea ce duce la pierderea  aproape în totalitate a vitaminelor, mineralelor şi a enzimelor. Din păcate, gustul şi aspectul nu ne ajută să le identificăm pe cele fără nutrienţi.

Rehidratează-le în apă!

Fructele uscate bio sau cele pe care le-am deshidratat chiar noi sunt cele mai sănătoase.

Cele ambalate ar trebui rehidratate în apă înainte de a le consuma, pentru că în acest mod vom elimina din ele o mare parte din sulfiţi, dar şi din zahăr, ceea ce este important, pentru că au o valoare energetică mare şi îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi mari. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite