Ghid de nutriţie:Cum alegem cerealele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Dintre toate tipurile de cereale, ­cele mai sănătoase sunt, dacă nu ştiai ­deja, cele integrale.

Citeşte pe etichetă procentul de fibre!

Cerealele integrale nu sunt măcinate sau rafinate şi îşi păstrează în totalitate fibrele, proteinele, vitaminele şi mineralele. Acestea, spre deosebire de cele cu zahăr, cu ciocolată, cu miere şi de cele expandate, au un index glicemic scăzut şi nu îngraşă.

Pe eticheta cerealelor este precizat de obicei procentul de fibre pe care îl conţin. Cele mai recomandate sunt cerea­lele cu 3-12 la sută fibre.

Cele de  tip musli  pot conţine conservanţi

Musli-ul, amestecul de fulgi de ovăz, de fructe deshidratate şi de seminţe, aduce micului dejun un plus de vitamine şi de minerale.

Nici în acest amestec nu ar trebui să existe zahăr sau ciocolată dacă vrem să ne hrănim sănătos. Uneori, fructele uscate sunt conservate cu sulfiţi. Ei nu ar trebui să se regăsească în compoziţia unor cereale sănătoase!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite