Ghid de nutriţie: Cocteilurile cad rău la ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă îţi place să te răsfeţi pe plajă sau la terase cu un cocteil, trebuie să ştii că o astfel de băutură se metabolizează greu şi are multe calorii.

Alcoolul nu trebuie combinat

Indiferent de forma sub care se găseşte alcoolul în cocteil (vodcă, whisky, coniac, gin sau lichior), el va fi mai greu de metabolizat de către ficat, pentru că este de obicei amestecat fie cu zaharuri, fie cu proteine, fie cu grăsimi vegetale, iar uneori poate conţine toate aceste ingrediente.

Zaharurile se găsesc în siropurile speciale pentru aceste băuturi. Şi cocteilurile alcoo­lice cu sucuri naturale se metabolizează greu, chiar dacă zaharurile din ele sunt naturale. Proteine conţin cocteilurile care au în compoziţie ou, lapte sau frişcă animală, iar grăsimile vegetale se găsesc în băuturile cu lapte de cocos sau cu frişcă vegetală.

Cele nealcoolice îngraşă

Nu vei fi ferit de probleme de sănătate nici dacă bei cocteiluri nealcoolice. Ele conţin multe zaharuri care îngraşă şi care pot favoriza diabetul dacă sunt consumate frecvent. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite