Ghid de nutriţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare Care peşte este mai bun? De ce nu este indicat tonul și cum poți recunoaște un pește proaspăt? Și în această

Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare


Care peşte este mai bun?

De ce nu este indicat tonul și cum poți recunoaște un pește proaspăt? Și în această săptămână, profesorul în nutriție îți ghidează alegerile.

Păstrăvul, de preferat

Peștele proaspăt poate fi recunoscut după ochii strălucitori și branhiile de un roșu aprins. Evită peștele cu ochii în orbite și tulburi și cu branhiile cenușii. Cel mai bun pește este păstrăvul, care are o grăsime mai „valoroasă” decât crapul. Peștele congelat nu trebuie să aibă gheață pe el. Acesta este semn că a fost recongelat.

Peştele oceanic, nociv

Evită soiurile oceanice, și în special peștii prădători mari (tonul, peștele-spadă). Dacă provin din oceane poluate, pot conține foarte mult metil de mercur, extrem de nociv.

Alege conserve scumpe

În lipsa peștelui proaspăt, poți cumpăra conserve, cum sunt cele de sardine, bogate în vitamina C, calciu şi în omega-3. Cu cât sunt mai scumpe, cu atât ai siguranța că vei cumpăra un produs de calitate. Conservele ieftine au multă apă şi carne puțină, de calitate inferioară.

image
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite