Fructele colorate sunt cele mai bune

Fructele colorate sunt cele mai bune

Cu cât sunt mai colorate, cu atât fructele sunt mai sănătoase

Piersicile, caisele, afinele, murele, pepenele galben şi cel roşu sunt doar câteva dintre deliciile care nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic, pentru că au vitamine, minerale, antioxidanţi şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumă-le însă dimineaţa, pentru că vitamina C din ele se absoarbe cel mai bine pe stomacul gol, sau între mese. Nu uita că fructele consumate la sfârşitul unei mese încetinesc digestia, fermentează şi produc balonări. Seara, e bine să le eviţi, pentru că sunt energizante. Citeşte mai departe, ca să vezi la ce sunt bune fructele de sezon.
 
Piersicile au grijă de tenul tău
 
Când ai poftă de ceva bun, care să-ţi potolească nevoia de dulce, alege fructele portocalii, cum sunt piersicile şi caisele. Ai o mulţime de motive care-ţi lasă gura apă să le consumi la discreţie.
 
„Caisele şi piersicile sunt bogate în caroteni, substanţe precursoare ale vitaminei A, au potasiu, vitamina C, care ajută la vindecarea rănilor, dar şi E, vitamine cu puternică acţiune antioxidantă, care protejează împotriva îmbătrânirii, a cancerului şi a bolilor cardiovasculare“, spune nutriţionista Anamaria Iulian.
 
Când eşti deprimat,  mănâncă multe caise. Sunt bogate în complexul de vitamine B (îţi menţin sănătatea mentală şi emoţională), zaharuri naturale, săruri minerale şi sunt hrănitoare. Dar să ştii că au efect uşor laxativ.
 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: