Fructe şi legume pe care să nu le mănânci iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu cât trece mai mult timp din momentul în care au fost culese şi până când le mâncăm, cu atât le scade valoarea nutritivă, atenţionează specialiştii.
Cu cât trece mai mult timp din momentul în care au fost culese şi până când le mâncăm, cu atât le scade valoarea nutritivă, atenţionează specialiştii.

În aceste zile poţi mânca aproape orice fruct şi legumă, însă acest lucru nu înseamnă că acestea sunt şi recomandate. Iată câteva dintre alimentele de care ar trebui să te fereşti iarna!

Unele  dintre aceste fructe au un drum lung până să ajungă în magazine, din China sau America de Sud, ceea ce nu este tocmai ideal, spun specialiştii.

„Cu cât trece mai mult timp din momentul în care au fost culese şi până când le mâncăm, cu atât le scade valoarea nutritivă“, spune M Elizabeth Somer, autoarea cărţii „Eat your way to happiness“, citată de prevention.com.

Sparanghelul

Sparanghelul este disponibil pe tot parcursul anului, dar este cel mai bine să îl conumi primăvara, când tijele sunt ferme şi gustoase.

Poţi alege varza de Bruxelles în locul acestuia, care conţine vitamina C, de ajutor pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. De asemenea, vitamina K pe care o conţine varza ajută la menţinerea sănătăţii oaselor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte fructe şi legume nu este bine să le consumi iarna

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite