FOTO 3 exerciţii care-ţi tonifiază posteriorul

FOTO 3 exerciţii care-ţi
tonifiază posteriorul

Pentru tonifiere şi "lifting", muşchii fesieri au nevoie de antrenament zilnic FOTOGRAFII: Shutterstock

Nu ai cum să arăţi bine în pantaloni mulaţi din moment ce îţi petreci cel puţin zece ore din zi stând pe scaun. Acesta este mesajul instructorilor de fitness care ne recomandă trei exerciţii pe care să le facem zi de zi atât pentru arderea grăsimii în exces, cât şi pentru un efect de „lifting“ al fesierilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ai nevoie doar de zece minute pe zi pentru aceste trei exerciţii, repetate de mai multe ori şi, după o lună, deja ai posteriorul mai bine tonifiat, promit instructorii de fitness. Cel mai bine este să faci toate exerciţiile şi toate repetările fără nicio pauză, pentru ca metabolismul să rămână alert tot timpul şi să arzi cât mai multe calorii.

1. Poziţia sumo

Acest exerciţiu se aseamănă foarte mult cu poziţia luptătorilor sumo. Ia o greutate sau o minge medicinală şi ţine-o cu ambele mâini. Ţine mâinile relaxate în faţa pelvisului. Depărtează picioarele puţin mai mult decât distanţa dintre umeri, cu vârfurile degetelor îndreptate uşor lateral. Îndoaie genunchii şi lasă-ţi corpul în jos cât de mult poţi. Menţine această poziţie, cu toţi muşchii încordaţi, timp de 10 secunde. Ai nevoie de 10-12 repetări.

Sfat: Pe tot parcursul exerciţiului, menţine spatele drept. 

2. Picioarele la 90 de grade

Pentru acest exerciţiu trebuie să porneşti cu picioarele uşor depărtate şi uşor îndoite, cu braţele pe lângă corp. Fă un pas mare în faţă cu piciorul stâng la 90 de grade şi lasă-ţi corpul în jos, până când şi cu celălalt picior formezi tot un unghi de 90 de grade. Din această poziţie, apasă pe piciorul stâng şi, în acelaşi timp, îndoaie călcâiul drept cât de mult poţi înspre fese. Revino în poziţia de pornire.
Aceasta a fost o repetare. Pentru ca exerciţiul să fie eficient, trebuie să faci 20 de repetări, apoi să schimbi piciorul şi să repeţi tot de 20 de ori.

Sfat: Pentru eficienţă sporită, ţine greutăţi de câte 1 kilogram în fiecare mână.

3. Un picior în tavan

Poziţia de pornire: în genunchi, cu sprijin pe antebraţe. Ridică piciorul stâng, îndoit la 90 de grade, spre tavan. Piciorul de sprijin rămâne, tot la 90 de grade, pe sol. Pentru efect sporit, îl poţi ridica uşor şi pe acesta. Menţine spatele drept, privirea înainte şi repetă exerciţiul de 20 de ori pentru fiecare picior.

Sfat: Exerciţiul este eficient doar dacă împingi călcâiul spre tavan atunci când ridici piciorul, şi nu vârful.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările