Exerciţiile fizice par să fie la fel de eficiente ca pastilele împotriva hipertensiunii

Exerciţiile fizice
par să fie la fel de eficiente ca pastilele împotriva hipertensiunii

Exerciţiile fizice ajută şi la o mai bună circulaţie a sângelui

Hipertensiunea arterială este o afecţiune foarte frecventă în care sângele apasă prea puternic pereţii arterelor,  ducând la apariţia, în timp, a complicaţiilor de tipul bolilor cardiace, accidentelor vascular-cerebrale şi a insuficienţei renale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hipertensiunea arterială este o afecţiune foarte frecventă în care sângele apasă pereţii arterelor  ducând la apariţia în timp a complicaţiilor de tipul bolilor cardiace, accidentelor vascular-cerebrale şi a insuficienţei renale.

Un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine şi citat de agerpres.ro, arată că practicarea exerciţiilor fizice poate fi la fel de eficientă precum medicamentele destinate reducerii hipertensiunii arteriale.

 Cercetătorii au admis că, deşi rezultatele sunt promiţătoare, nu există teste care să compare direct activitatea fizică cu medicamentele pentru scăderea tensiunii şi au insistat asupra faptului că numărul persoanelor participante a fost relativ redus.

Astfel, ei au recomandat persoanelor care suferă de această patologie să nu renunţe la medicaţie, dar să sporească nivelul de activitate fizică, deoarece este clar eficientă.
Pentru realizarea acestui studiu au fost coroborate datele a 194 de teste clinice care au analizat impactul medicamentelor asupra tensiunii arteriale sistolice şi a 197 de teste care au evaluat impactul exerciţiilor fizice structurate, la care au participat în total 39.742 de persoane.

Activităţile practicate au fost mersul, alergarea, ciclismul, înotul, antrenamentele cu intervale de înaltă intensitate şi exerciţiile de îmbunătăţire a rezistenţei şi a forţei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: