Exerciţii pentru modelarea picioarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportul ajută atât organele interne, cât şi la optimizarea părţilor care se văd la exterior
Sportul ajută atât organele interne, cât şi la optimizarea părţilor care se văd la exterior

Pe măsura înaintării în vârstă, tonusul muscular, forma şi starea pielii picioarelor se deteriorează. Alimentaţia sănătoasă şi exerciţiile fizice pot ajuta la optimizarea sănătăţii părţilor care se văd la exterior.

Celulita şi venele varicoase sunt două probleme de sănătate comune care fac picioarele să pară dizgraţioase.

Combinarea exerciţiilor cardiovasculare de mărire a ritmului cardiac puţin peste cel normal, precum mersul în pas vioi, ciclismul sau joggingul, cu exerciţiile musculare, precum cele de tonificare şi ridicare de greutăţi ajută picioarele să-şi păstreze forma.

Tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că punem în mişcare toate grupele de muşchi, susţine dr. Marilyn Glanviiile, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

Potrivit acesteia, muşchii fesieri pot fi exersaţi prin ridicarea picioarelor – sprijiniţi  în mâini, cu genunchii flectaţi, ridicaţi pe rând fiecare picior – pentru a da aparenţa unor picioare mai lungi.

Muşchii cvadricepşi – de pe faţa interioară a coapselor – cei femurali – posteriori ai coapselor – cei ai gambei şi tendoanele lui Ahile – de la nivelul gleznei – pot fi exersaţi prin genuflexiuni şi ridicarea pe vârfuri.

Atenuăm celulita dacă, timp de 30 de minute pe zi facem exerciţii aerobice, urmate de alte 30 de minute de exerciţii pentru tonificare ( de 3 ori pe săptămână).

Perierea pe uscat a corpului cu o perie de piele ajută la distrugerea depozitelor de grăsime, sprijină drenajul limfatic şi stimulează circulaţia. Potrivit sursei citate mai sus, periile pentru piele pot fi procurate de la farmacie şi trebuie utilizate la prima oră de dimineaţă, înainte de a face duş.

În total, perierea întregului corp trebui să dureze între 3 şi 7 minute, şi trebuie să periem întotdeauna în direcţie spre inimă.

Astfel, prin mişcări ritmice şi ferme, periem talpa piciorului drept, apoi partea superioară a labei piciorului, spre gleznă. Treceţi la partea inferioară a piciorului, apoi de la genunchi în sus, spre coapsă, şi apoi fesele până la talie. Repetaţi şi la piciorul stâng.

Periaţi apoi partea de deasupra feselor şi urcaţi încet. Periaţi întreg spatele până la umeri şi apoi mâna dreaptă, cu insistenţă în zona axilei. Repetaţi şi la mâna stângă. Încheiaţi cu perierea uşoară a cefei şi a gâtului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite