Efectul cafelei asupra sănătăţii. Studiu

Efectul cafelei
asupra sănătăţii. Studiu

Cafea dă un plus de energie dimineaţa

Un studiu realizat independent, dar finanţat de companiile europene de cafea arată că un consum moderat de cafea cofeinizată sau nu poate reduce riscul de sindrom metabolic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oameni de ştiinţă de la universităţi din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, a identificat o asociere dintre consumul de cafea şi o reducere a diabetului de tip 2, precum şi de hipertensiune arterială, potrivit agerpres.ro care preia AFP.

Este vorba însă de un consum moderat de maximum patru ceşti de cafea pe zi, potrivit aceleiaşi surse. În cazul în care această cantitate se depăşeşte, toate beneficiile pentru sănătate sunt pierdute.

Beneficiile ar fi aduse de polifenolii din cafea, în special acizii fenolici şi flavonoidele.

Sindromul metabolic înseamnă o serie de afecţiuni – obezitate, hipertensiune arterială, nivel ridicat de trogliceride, niveluri scăzute de colesterol, HDL şi rezistenţă la insulină - care, împreună, cresc riscul de diabet, de AVC şi boli cardiovasculare. Un adult din patru este afectat de acest sindrom în Marea Britanie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările