Dovleacul te protejează de cancer

Dovleacul te protejează de cancer

Dovleacul este o sursă deseori ignorata de fibre care menţin starea de saţietate, fără a-ţi creşte aportul caloric.

Toamna vine cu struguri, prune, gutui, dar şi dovleci. Benefic în această perioadă, dovleacul este un adevărat răsfăţ culinar, dar şi un aliat în lupta cu kilogramele în plus sau împotriva cancerului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Acesta poate fi inclus în numeroase reţete sănătoase şi apreciate. Pe lângă faptul că furnizează un număr mic de calorii, dovleacul este o sursă bună de vitamina A, antioxidanţi flavonoizi polifenolici şi carotenoizi.

Întăreşte sistemul imunitar

Dovleacul este o sursă importantă de vitamina C, nutrient necesar sistemului imunitar. O porţie de dovleac gătit asigură aproximativ 20% din cele 60 de mg de vitamina C necesare zilnic pentru o imunitate de fier.

Te scapă de kilograme

Dovleacul este o sursă deseori ignorata de fibre care menţin starea de saţietate, fără a-ţi creşte aportul caloric. Dietele bogate în fibre ajută oamenii să mănânce mai puţin. Aproximativ 100 de grame de dovleac conţin doar 26 de kilocalorii.

Previne cancerul

Potrivit cercetătorilor, bostanul este un aliat puternic în lupta împotriva cancerului. Datorită conţinutului de betacaroten, un antioxidant, dovleacul este recomandat celor vor să se protejeze împotriva cancerului.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte avantaje îţi aduce dieta cu dovleac!

Aşa prepari un balsam de buze naturist!

Evită aceste tabieturi după ce ai mâncat

citeste totul despre: