Din ce alimente ne luăm necesarul zilnic de fibre

Din ce alimente ne luăm necesarul zilnic de fibre

Fructele de avocado, originare din America Centrală, conţin pe lângă fibre şi vitamine A, E, B6 sau K şi minerale.

Sistemul digestiv este nevoit să facă faţă multor provocări pe perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când cantitatea de alimente consumată pe parcursul unei singure mese poate fi considerabil mai mare. Cheia echilibrului între includerea în regimul alimentar a preparatelor tradiţionale şi prevenirea disfuncţionalităţilor tranzitului intestinal constă în consumul de fibre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Importanţa fibrelor pentru organism

Fibrele se încadrează în categoria carbohidraţilor pe care enzimele din tubul digestiv nu îi pot digera şi se regăsesc în principal în alimente de origine vegetală (fructe, legume şi cereale integrale). Aceste substanţe sunt esenţiale pentru întregul organism uman, însă ajută în special sistemul digestiv, unde datorită efectului antioxidant şi antiinflamator contribuie la reglarea tranzitului intestinal, prevenirea constipaţiei şi curăţarea colonului.

Medicii nutriţionişti recomandă un consum zilnic de 38 g de fibre pentru bărbaţi şi 25 g de fibre pentru femei, cantitatea fiind puţin mai redusă în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. În schimb, cantitatea zilnică indicată creşte în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează.

Trei surse de fibre pentru o dietă alimentară diversificată

Avocado

Avocado este unul dintre fructele cu cel mai ridicat conţinut de fibre alimentare, de 6,7 g fibre la 100 g de avocado, ceea ce înseamnă 18% din doza zilnică recomandată. Fructele de avocado, originare din America Centrală, conţin pe lângă fibre şi vitamine A, E, B6 sau K şi minerale precum fier, magneziu şi mangan, motiv pentru care medicii nutriţionişti recomandă integrarea acestora în dieta zilnică.

Află pe Clickpoftabuna.ro ce alte alimente sunt surse bune de fibre!

Prăjitură cu cacao şi ghimbir

Friptură de iepure în sos de dulceaţă

citeste totul despre: