Dieta potrivită pentru 7 probleme frecvente de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 30 de ani, metabolismul începe să fie sensibil la dezechilibre şi, pe fondul stresului şi al alimentaţiei dezechilibrate, suntem vulnerabili în faţa bolilor. În funcţie de problemele care apar, îţi poţi adapta dieta astfel încât să întârzii sau să previi apariţia afecţiunilor.


1. Problemele de vedere

Peştele este recunoscut pentru rolul său de protecţie a membranelor celulare şi este recomandat pentru prevenirea problemelor oculare şi ca adjuvant în tratarea lor (cataractă, degenerescenţă maculară care apare la vârsta a treia).

2. Dantură sensibilă

În afară de calciu, pe care îl poţi lua din lactate, pentru o dantură şi pentru gingii sănătoase ai nevoie de zinc. Îţi poţi asigura necesarul din: peşte, carne de vită, de porc, de pasăre sau de miel, cereale integrale, nuci şi seminţe de dovleac.

3. Disfuncţii tiroidiene

Disfuncţiile tiroidiene pot fi controlate cu ajutorul alimentelor bogate în iod, cum sunt peştele, crustaceele, algele, lactatele. Pentru o mai bună absorbţie a iodului, corpul are nevoie de vitamina A, pe care o poţi lua din morcovi, roşii, dovleac, caise, banane, cereale, napi şi din gălbenuşul de ou.

image

Cum previi problemele cauzate de stres

După 30 de ani, este foarte important să reduci nivelul de stres şi o poţi face şi prin alimentaţie. Pentru a limita nivelul stresului, specialiştii recomandă un consum frecvent de ţelină, deoarece conţine niacinimide, substanţe cu efect de relaxare, şi de orez brun, care conţine substanţe ce favorizează eliberarea în corp a serotoninei şi norepinefrinei, hormoni ai bunei-dispoziţii. De asemenea, varza este o sursă excelentă de vitamine antioxidante care alungă stresul. 

4. Probleme cardiovasculare

În primul rând, cordul are nevoie de potasiu pentru o funcţionare optimă. Îl poţi lua din cartofi, roşii, orez brun, fructe deshidratate, spanac, mazăre şi din fasole. Şi magneziul este necesar pentru prevenirea bolilor de inimă, pe care îl poţi procura din cacao, germeni de grâu, soia, migdale, prune şi din pătrunjel.

5. Sindromul colonului iritabil

Elimină din dietă grâul, brânza, lactatele, ouăle, porumbul, îndulcitorii, carnea roşie, alcoolul şi cafeaua cel puţin două luni. Consumă, în schimb, cereale integrale, sucuri de legume, seminţe încolţite.

6. Tulburări ale ficatului

Alimentele bogate în sulf conţin, de asemenea, enzime care protejează ficatul. Include, deci, în dietă broccoli, nuci, varză de Bruxelles, varză albă, gulii şi conopidă.

7. Varice

Le poţi preveni sau poţi atenua problemele de circulaţie sangvină cu ajutorul afinelor, alimentelor bogate în vitamina C, în coenzima Q10 (fructe de mare, cereale integrale, ton, sardine, somon, inimă, ficat, rinichi). Evită excesul de sare, deoarece aceasta favorizează creşterea presiunii venoase.

Citeşte şi:

5 paşi simpli pentru a alerga din plăcere

Joggingul, pe lângă beneficiile asupra sănătăţii fizice, are influenţe pozitive şi asupra celei mintale. Alergatul te scapă de kilogramele în plus, dar şi de problemele cu somnul sau de episoadele stresante din viaţa ta.

Şapte motive să consumi castraveţi

Castravetele este cunoscut drept unul dintre cele mai sănătoase alimente, aşa că nu este de mirare că este pe locul al patrulea în topul celor mai cultivate legume din lume.

Scorţişoara, aliat în lupta cu kilogramele după 40 de ani

În multe dintre cazuri, alimentele preferate nu se află pe lista celor sănătoase. Acestea nu numai că ajută să ne menţinem în greutate sau să slăbim, ci conţin şi nutrienţii de care organismul are nevoie, în special la vârsta a doua. Află din material ce alimente trebuie să incluzi pe lista de cumpărături pentru a te menţine în formă şi după 40 de ani!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite