Dieta Montignac te învaţă cum să combini inteligent alimentele

Dieta Montignac te învaţă cum să combini inteligent alimentele

Dieta Montignac te învaţă cum să combini inteligent alimentele

Dieta Montignac este o dietă eficientă şi funcţională, care a fost populară în special în Europa în perioada anilor ’90, dar cărţile renumitului nutriţionist sunt încă actuale. Această dietă este inspirată din bucătăria franţuzească – ceea ce face că alimente precum vinul roşu, ciocolată sau brânză să nu fie interzise. Montignac a vândut peste 15 milioane de cărţi iar metodă sa a fost adoptată cu succes şi de celebrităţi.

Dieta Montignac 2019

 
Nu îi plăcea să îi fie metoda numită dietă şi pentru că o considera un mod de alimentaţie pe vecie. Cu următoarele ţinte: slăbitul, dacă există un exces ponderal, prevenirea reîngrăşării, aşa cum se întâmplă la dietele pe care le-a înfierat atâta, prevenirea apariţiei diabetului de tip 2, diminuarea riscurilor de boli cardiovasculare.
 
Două lucruri ne ruga Monti să facem pentru noi: să întrerupem număratul caloriilor, o falsă problemă în domeniul reglării greutăţii, în opinia sa, şi să ne alegem alimentele în funcţie de specificul lor nutriţional şi de potenţialul metabolic – glucidele pe cât se poate numai din cele cu indice glicemic scăzut sau foarte scăzut, lipidele în funcţie de acizii graşi – privilegiaţi sunt cei de tip omega 3, din peşte, şi chiar şi cei nesaturaţi, uleiul de măsline, demni de evitat sunt cei saturaţi – unt, cărnuri grase, iar proteinele vor fi alese în funcţie de origine (vegetală sau animală), de complementaritate şi de neutralitate în procesul de mai sus, cu hiperinsulinismul.
 

Metoda Montignac si conceptul de indice glicemic

 
Michel Montignac clasifică alimentele în funcţie de indicele lor glicemic (IG). Acesta măsoară capacitatea unor glucide de a creşte nivelul glicemiei. Cercetătorul american Jenkins a fost cel care a pus la punct scară indicilor glicemici. Pentru a o constitui, el a dat în mod arbitrar glucozei valoarea 100. Această valoare corespunde absorbţiei intestinale a glucozei consumate în proporţie de 100%. Există mai multe clasificări ale indicilor glicemici. Montignac îi împarte în trei categorii:
 
IG scăzut, mai mic sau egal cu 35;
 
IG mediu, cuprins între 35 şi 50;
 
IG ridicat, mai mare de 50.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: