Dieta mediteraneană se plasează în clasamentul celor mai bune regimuri alimentare în 2019. Ce criterii au fost luate în discuţie de nutriţionişti

Dieta mediteraneană se plasează în clasamentul celor mai bune regimuri
alimentare în 2019. Ce criterii au fost luate în discuţie de nutriţionişti

Dieta mediteraneană este populară şi uşor de ţinut

Clasamentul a fost publicat anul acesta de U.S. News & World Report şi întocmit de medici nutriţionişti, de diabet, cardiologi şi specialişti dieteticieni. Ce criterii au fost luate în discuţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul a fost publicat anul acesta de U.S. News & World Report şi întocmit de medici nutriţionişti, de diabet, cardiologi şi specialişti dieteticieni. Anul trecut, primul loc a fost ocupat de regimul alimentar pentrui reducerea hipertensiunii DASH - Dietary Approaches to Stop Hypertension, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Panelul experţilor care au întocmit topul a analizat 41 de diete, inclusiv pe cea nordică, aceasta din urmă bucurându-se în ultimul timp de o popularitate tot mai mare.

Ei au luat în considerare o serie de criterii printre care: cât de uşor de urmat este regimul alimentar, probabilitatea de a pierde un număr de kilograme în primul an, în următorii doi ani sau mai mulţi, cât de bine ajută în prevenţia şi gestionarea bolilor cardiovasculare, a diabetului, cât de completă este din punct de vedere nutriţional şi al siguranţei pentru sănătate.

O atenţie deosebită a primit din partea specialiştilor dieta nordică. Aceasta este oarecum similară celei mediteraneene, axată pe peşte, vegetale şi cereale integrale, fructe de pădure, leguminoase. În locul uleiului de măsline, dieta nordică recomandă pe cel de rapiţă.

 

citeste totul despre: