Dieta cu lecitină reduce celulita. Ce alte metode naturale mai pot ajuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele conţin lecitină care ajută la reducerea celulitei
Merele conţin lecitină care ajută la reducerea celulitei

Celulita este determinată de acumularea de apă, grăsime şi toxine nemetabolizate sub piele şi care împing ţesutul fibros din jur. Aceste reziduuri se întăresc provocând aspectul de „coajă de portocală“.

Pe lângă dieta de echilibrare hormonală, dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate, membră a Societăţii Regale de Medicină, recomandă dieta cu lecitină, un nutriment care ajută la repararea celulelor din piele pentru a preveni ca depozitele de grăsime să ajungă la suprafaţă. Alimentele bogate în lecitină includ ouăle, merele, alunele şi legumele crucifere.

Exerciţii aerobice şi de tonificare

Exerciţiile fizice sunt o metodă excelentă de a combate celulita pentru că accelerează circulaţia sanguină şi limfatică, încurajează transpiraţia prin care se elimină toxinele şi restaurează un strat subţire de ţesut gras subcutanat.

Exerciţiile aerobice, combinate cu cele pentru o tonificare uşoară, sunt cele mai indicate. Se recomandă 30 de minute de exerciţii aerobice şi 30 de minute de exerciţii pentru tonificare, de trei ori pe săptămână.

Ce alimente să eviţi ca să nu faci celulită

Perierea pe uscat a corpului

Perierea pe uscat a corpului este o altă metodă de a distruge depozitele de grăsime şi a ajuta circulaţia. Perierea trebuie să aibă loc, dimineaţa, înainte de a face duş. În total, o periere a întregului corp trebuie să dureze între 3 şi 7 minute. Important este să se menţină direcţia către inimă.

Se folosesc mişcări ritmice şi ferme pentru a peria talpa piciorului drept. Apoi, se perie partea superioară la labei piciorului, spre gleznă. Se trece la partea inferioară a piciorului – se acoperă întreaga suprafaţă.  Se perie de la genunchi în sus, spre coapsă şi apoi aria feselor, până la talie. Se repetă şi la piciorul stâng.

Se perie partea de deasupra feselor şi se urcă încet. Periaţi întreg spatele până la umeri şi apoi mâna dreaptă, acordând atenţie sporită în jurul axilei. Repetaţi şi la mâna stângă. Încheiaţi prin perierea uşoară a cefei şi a gâtului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite