Dieta pe grupe de sânge predispune la carenţe alimentare pe termen lung

Dieta pe grupe de
sânge predispune la carenţe alimentare pe termen lung

Persoanele care vor să slăbească ar trebui să consulte medicul nutriţionist pentru a afla cum să o facă fără riscuri pentru sănătate

Autorul dietei pe grupe de sânge este dr. Peter D’Adamo. Acesta susţine că factorul determinant pentru stabilirea corectă a unei diete este grupa de sânge. Regimul nu are însă nicio justificare ştiinţifică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principiul dietei pe grupe de sânge este acela că proteinele variate din alimente pot interacţiona distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită.

Autorul mai susţine că grupa de sânge este moştenită de la stămoşi cu diferite stiluri de viaţă. Astfel, cei cu grupă de sânge OI au avut strămoşi vânători a căror alimentaţie se baza în primul rând pe carne; cei cu AII, fermieri, obişnuiţi să consume vegetale; BIII, omnivori, în timp ce strămoşii cu ABIV au caracteristici combinate între AII şi BIII.

Potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice, dieta pe bază de grupe de sânge nu are la bază nicio dovadă ştiinţifică. Nici în ceea ce priveşte beneficiul pentru sănătate, nici în ceea ce priveşte scăderea ponderală.

Reducerea caloriilor consumate ca urmare a îndepărtării din alimentaţie a unor grupe întregi de alimente este probabil principala cauză a scăderii în greutate. Dieta este dezechilibrată din punct de vedere nutriţional pentru majoritatea persoanelor prin renunţarea la toate aliemntele dintr-o grupă, ceea ce predispune la carenţe alimentare pe termen lung, potrivit sursei citate.

Medicii nutriţionişti insistă asupra faptului că persoanele care doresc să piardă în greutate trebuie să facă acest lucru sub supravegherea unui medic specialist şi nu însuşindu-şi orice dietă citită pe internet, obicei care poate face mai mult rău decât bine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările