Dietă pentru creșterea imunității
0Un sistem imunitar crescut nu permite bacteriilor și virusurilor să afecteze organismul. Pentru a preveni scăderea imunității, nutriționiștii recomandă consumul anumitor alimente, care pe lângă faptul că oferă numeroși nutrienți importanți organismului, ajută la păstrarea unei bune stări de sănătate.
Peștele regenerează celulele
Unul dintre alimentele care ajută la creșterea imunității este peștele gras (somon, ton, sardine). Acesta este bogat în acizi grași omega-3 și zinc, care reduc inflamațiile și stimulează procesele imunitare necesare apărării organismului. De asemenea, consumul regulat de pește ajută la regenerarea celulară și la cicatrizarea rănilor.
Citește și:
Cele mai bune alimente pentru slăbit
Efectele magice ale condimentelor verzi
Ceaiul verde crește capacitatea de apărare a organismului
În compoziția ceaiului verde se găsește o substanță (L-theanină) capabilă să crească de 5 ori capacitatea de apărare a organismului. L-theanina activează limfocitele din sânge, crescând rezistența organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și parazitare.
Află ce alte alimente cresc imunitatea, pe clickpentrufemei.ro.