Dietă pentru creșterea imunității

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele luptă împotriva radicalilor liberi aduși în corp de poluare sau alimentație
Merele luptă împotriva radicalilor liberi aduși în corp de poluare sau alimentație

Un sistem imunitar crescut nu permite bacteriilor și virusurilor să afecteze organismul. Pentru a preveni scăderea imunității, nutriționiștii recomandă consumul anumitor alimente, care pe lângă faptul că oferă numeroși nutrienți importanți organismului, ajută la păstrarea unei bune stări de sănătate.

Peștele regenerează celulele

Unul dintre alimentele care ajută la creșterea imunității este peștele gras (somon, ton, sardine). Acesta este bogat în acizi grași omega-3 și zinc, care reduc inflamațiile și stimulează procesele imunitare necesare apărării organismului. De asemenea, consumul regulat de pește ajută la regenerarea celulară și la cicatrizarea rănilor.

Citește și:
Cele mai bune alimente pentru slăbit

Efectele magice ale condimentelor verzi

Ceaiul verde crește capacitatea de apărare a organismului

În compoziția ceaiului verde se găsește o substanță (L-theanină) capabilă să crească de 5 ori capacitatea de apărare a organismului. L-theanina activează limfocitele din sânge, crescând rezistența organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și parazitare.

Află ce alte alimente cresc imunitatea, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite