Dieta care combate infecţiile fungice

Dieta care
combate infecţiile fungice

Iaurtul cu fructe este un aliment răcoritor pentru vară şi combate infecţiile fungice

Ciupercile şi bacteriile se răspândesc mai ales vara, favorizate fiind de mediile umede şi calde. Alimentele care conţin drojdie sau zahăr ar trebui ocolite dacă avem o infecţie fungică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drojdia din pâine dar şi din alte alimente care o conţin favorizează înmulţirea ciupercilor şi a bacteriilor din organism. Dacă avem o supraîncărcare, recomandarea medicilor este să ocolim produsele care conţin drojdie, dar şi zahăr, mai ales cel adăugat în alimente şi băuturi, cel din prăjituri şi alte alimente rafinate.

Zahărul reprezintă o hrană pentru ciuperci şi bacterii, deci o dietă bogată în carbohidraţi poate împiedica organismul în încercarea acestuia de a combate infecţia. Sunt de evitat şi sucurile din fructe cu conţinut mare de zaharuri şi mic de fibre.

În schimb, sunt indicate fructele şi legumele proaspete pentru că au fibre solubile în apă care susţin organismul în creşterea bacteriilor benefice. Un aliment care ajută corpul să elimine ciupercile este iaurtul simplu. Şi el este o sursă importantă de bacterii benefice.

Nu în ultimul rând, usturoiul este un aliment care conţine o substanţă numită alicină cu proprietăţi antimicrobiene şi antifungice. Usturoiul crud este cel mai bun şi poate fi mărunţit şi adăugat în salate sau sosuri. Sau, pentru cei care nu suportă mirosul, utlizat sub formă de supliment alimentar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările