Dieta „abdomen plat“.  Hidratarea în timpul regimului se face prin adăugarea de ghimbir, castravete şi frunze de mentă în apa de băut

Dieta „abdomen plat“.  Hidratarea în timpul regimului se face prin adăugarea
de ghimbir, castravete şi frunze de mentă în apa de băut

Hidratarea se poate obţine atât din apă, cât şi din fructe şi legume

Analiza ditetelor pe care v-o propune Adevărul a ajuns la episodul cu numărul 3. Dieta „abdomen plat“ este, în fapt, un regim mediteranean, bazat pe fructe, legume şi cereale integrale. Autorii afirmă că în cele 32 de zile de dietă se pierd 7-8 kg în greutate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul a început să vă prezinte o analiză a celor mai populare cure de slăbire. Cele 10 diete au fost selecţionate din Top-rated Diets Overall US News şi alte clasificări de specialitate – şi analizate de unii dintre cei mai buni medici nutriţionişti de la noi.

Pe lângă principiile dietelor în cauză, echipa de medici nutriţionişti, coordonată de academicianul Nicolae Hâncu, a analizat principiile fiecărui regim şi a pus faţă în faţă avantajele şi dezavantajele fiecăruia în parte. Concluziile au fost publicate în cartea Abecedar de obezitate.

Astăzi, vom prezenta dieta „abdomen plat“. Principiile care stau la baza acestui regim sunt cele ale dietei mediteraneene, dar, în plus, se merge pe ideea că acizii graşi mononesaturaţi cumar fi cei din nuci, seminţe, avocado, ciocolată, ulei de măsline pot aduce beneficii prin reducerea grăsimii abdominale, având în acelaşi timp şi un efect de creştere a saţietăţii prin servirea unor porţii mici de mâncare. De asemenea, aceşti acizi păstrează elasticitatea vaselor de sânge.

Vegetalele, fructele, legumele, cerealele integrale şi peştele sunt elementele de bază ale dietei.

Dieta este separată pe genuri şi cuprinde două etape. În primele 4 zile sunt premise 1.200 de kcal/zi, împărţite în 4 mese a câte 300 de kcal fiecare formate din: roşii, morcovi, castraveţi, lactate degresate, ulei de măsline extravirgin, carne de pui, peşte sau curcan, nuci şi seminţe. În aceste fel, se reduce acumularea de gaze în intestine.

Etapa a doua cuprinde o dietă de 1.600 kcal/zi, timp de 4 săptămâni, formate tot din 4 mese a câte 400 de kcal. Practic, nu trec mai mult de 4 ore între mese. Fiecare masă trebuie să conţină 2 linguri de ulei măsline sau o cană de boabe de soia sau unt de arahide, pesto, tahini, seminţe de floarea soarelui. Autorii afirmă că în acest fel se pierd în greutate 7-8 kg în cele 32 de zile de dietă.

Hidratarea se face cu apa Sassy care se obţine prin adăugarea de ghimbir, castravete şi funze de mentă în apa de băut.

Avantajele dietei

Este echilibrată nutriţional, aducând macronutrienţi şi micronutrienţi în cantităţi corespunzătoare şi oferă protecţie cardiovasculară prin scăderea LDL-colesterolului.

Studiile actuale au arătat că înlocuirea grăsimilor de origine anumală cu cele din nuci, ulei de măsline, avocado şi seminţe au rol în reducerea grăsimii depuse pe organele interne.

Dezavantajele dietei

Nu s-a dovedit prin studii că dieta face într-adevăr abdomenul plat. Pentru urmarea regimului trebuie alocat timp pentru cumpărături şi prepaparea atentă a meselor.

Concluzie

Dieta este echilibrată nutriţional, dar nu există studii care să-I susţină denumirea. Deşi asigură scăderea în greutate, nu rezultă de nicăieri că vom avea şi abdomenul mai plat.

Citeşte şi:

Dieta disociată. Sau cum să slăbeşti rapid

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările