De ce vegetarienii ar putea avea dreptate

De ce vegetarienii ar putea
avea dreptate

Vegetarienii se pot hrăni ieftin şi gustos FOTO Shutterstock

Există o mulţime de mituri şi de concepţii greşite în ce îi priveşte pe vegetarieni. Filosofia se poate extinde dincolo de farfurie, până la evitarea completă a tuturor produselor de origine animală, inclusiv cele folosite în confecţionarea hainelor, precum lâna sau penele.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit unui articol apărut pe site-ul rd.com, există o serie de mituri care trebuie demontate sau confirmate, pentru ca oamenii să fie mai informaţi în ce îi priveşte pe vegetarieni şi să îşi dea seama că acest regim alimentar este o opţiune. 

Adoptarea unui regim alimentar vegetarian cu jumătate de normă poate face bine organismului

Vegetarienii şi cei care evită produsele de origine animală nu sunt atât de predispuşi la obezitate, sunt mai puţin predispuşi diabetului de tip II şi accidentelor cardiovasculare. Mai mult, consumul unei cantităţi crescute de fructe şi legume previne apariţia anumitor tipuri de cancer, în special a celui de colon.

Reţetele vegetariene sunt ieftine şi gustoase

Regimul alimentar vegetarian te poate ajuta să faci economii. Mulţi vegetarieni consumă cereale, fasole, legume, nuci şi seminţe care sunt relativ ieftine. Dacă vei cumpăra fructe şi legume de sezon nu vei cheltui foarte mult, se arată în articol.

Meniul vegetarian nu este unul lipsit de gust

Deşi abia recent a căpătat notorietate graţie activiştilor de mediu şi mişcărilor care promovează un stil de viaţă sănătos, hrana vegetariană a existat în India şi în Grecia, ca parte a multor credinţe, precum budismul.

Vegetarienii care se hrănesc bine nu au nevoie de suplimente alimentare

Există un singur supliment alimentar de care ar avea nevoie: pentru a ajuta creierul şi sistemul nervos, vitamina B12 este esenţială. Cum B12 se găseşte în alimentele de origine animală, vegetarienii nu o pot asimila decât din suplimente alimentare.

Poţi să îţi faci prieteni

Dacă eşti singurul vegetarian din familie sau din cercul de prieteni, o simplă căutare pe Meetup.com te poate conecta cu mii de alţi vegetarieni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările