De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acesta se găseşte foarte mult zahăr şi sodiu.
În acesta se găseşte foarte mult zahăr şi sodiu.

Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare.

Conţine sirop de porumb bogat în fructoză

Găsim pe rafturile din magazine diverse tipuri de ketchup. Majoritatea însă au în compoziţia lor o cantitate mare de sirop de porumb bogat în fructoză, care este o alternativă mai ieftină la trestia de zahăr şi sfecla de zahăr.

Oamenii de ştiinţă consideră acest ingredient mai dăunător decât zahărul obişnuit. Şi asta pentru că, în timp, poate duce la obezitate, afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli de ficat gras non-alcoolic.

Potrivit unui studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“, consumul de sirop de porumb bogat în fructoză poate fi unul dintre motivele pentru apariţia obezităţii.

Conform unui alte cercetări publicate în aceeaşi revistă, consumul de băuturi îndulcite cu sirop de porumb bogat în fructoză duce la obezitate, sindrom metabolic şi diabet de tip 2.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce ar trebui să nu mai consumi ketchup.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite