De ce e bine să bem apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol

De ce e bine să
bem apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol

De ce e bine să bem apă caldă FOTO: Shutterstock

De ce e bine să bem apă caldă. Apa caldă nu este tocmai printre preferinţele noastre, mai ales în sezonul cald, când sucurile sau alte lichide se consumă, de regulă, foarte reci, de la frigider. Însă acest obicei al consumului de apă caldă ar putea avea efecte spectaculoase pentru siluetă şi digestie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dieta cu apă caldă presupune să bem zilnic un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului, cu înghiţituri mici, timp de o săptămână, dimineaţa la trezire, pe stomacul gol.

Pentru a-i da un gust mai bun, se poate adăuga o felie de lămâie. Apoi, se va consuma câte un pahar cu apă caldă înainte şi după micul dejun.

Acest „ritual“ cu apă caldă are capacitatea de a ajuta digestia, elimină toxinele şi accelerează metabolismul.

De ce e bine să bem apă caldă. Elimină constipaţia şi ajută la slăbit


Constipaţia are drept cauză, în majoritatea cazurilor, lipsa de apă din organism. Foarte des se întâmplă ca persoanele care suferă de constipaţie să spună că nu pot bea apă, de unde şi această problemă.

Însă, consumul de apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol, stimulează mişcările intestinale, favorizând astfel eliminarea cu uşurinţă a materiilor fecale şi prevenind apariţia balonării.

De asemenea, apa caldă are efecte benefice asupra funcţiei renale şi gastro-intestinale, accelerează metabolismul şi topeşte ţesutul adipos, controlând în acelaşi timp senzaţia de foame, dacă este asociată cu lămâia, care conţine pectină. 

Combinaţia de apă caldă cu lămâie creează un mediu alcalin în organism, iar acesta previne apariţia inflamaţiilor şi a bolilor asociate.

Spre deosebire de apa rece, care duce la acumularea de grăsime în intestine, apa caldă stimulează digestia şi ajută la eliminarea grăsimilor şi toxinelor acumulate în organism, prevenind tulburările de tranzit şi crampele abdominale.

Consumul de apă caldă, datorită efectului de stimulare a circulaţiei sângelui, este indicat şi pentru ameliorarea durerilor de cap.

Printre alte motive pentru care este bine să bem apă caldă este că aceasta are efecte detoxifiante şi poate reda luminozitatea şi strălucire pielii.

citeste totul despre: