De ce e bine să mâncăm struguri mai des

De ce e bine să mâncăm struguri mai des

Coaja strugurilor roşii şi negri conţine antioxidanţi şi o substanţă considerată leacul miraculos împotriva îmbătrânirii premature.

Strugurii sunt un aliment uşor, apetisant, dulce şi care, consumat cu moderaţie, nu îngraşă. De aceea, nutriţioniştii îi recomandă ca o gustare perfectă între mesele principale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru cei angrenaţi în lupta cu kilogramele, strugurii pot fi un bun substitut pentru biscuiţii, chipsurile sau bomboanele dintre mese: 100 g de boabe conţin doar 60 de calorii. În plus, sunt foarte buni pentru sănătate.

Resveratolul, compusul-minune

Coaja strugurilor roşii şi negri conţine antioxidanţi, printre care o substanţă pe care unii cercetători o consideră leacul miraculos împotriva îmbătrânirii: resveratrolul. Unele studii au sugerat că resveratrolul ar avea potenţial ca tratament pentru diabetul asociat cu obezitatea, boala Alzheimer (pentru că ameliorează funcţia cognitivă, inclusiv memoria) şi afecţiunile cardiace. De asemenea, proprietăţile sale antioxidante au un efect anticancerigen – în mai multe teste de laborator, resveratrolul a inhibat formarea şi creşterea unor tumori.

Combat alergiile

Strugurii negri conţin şi quercitină, un antioxidant puternic, care controlează eliberarea de compuşi inflamatori de către celulele sistemului imunitar responsabile cu reacţiile alergice. Astfel, ei pot deveni un aliat bun pentru cei predispuşi la alergii.

Află pe Clicksanatate.ro opinia nutriţionistului!

Cel mai bun tratament pentru ficat, rinichi şi pancreas

Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci carne

citeste totul despre: