Cum să vopseşti natural ouăle de Paşte

Cum să vopseşti natural ouăle de Paşte

Ingredientele din bucătărie pot fi folosite pentru vopsirea ouălor de Paşte FOTO: BBC Good Food

Pentru că peste o săptămână se sărbătoreşte Paştele Catolic, vă oferim câteva trucuri pentru colorarea ouălor fără vopseluri din comerţ, adică fără substanţe toxice.

Ştiri pe aceeaşi temă


Poţi să obţii ouă de Paşte frumos colorate fără să foloseşti vopseluri toxice, doar cu ce ai prin bucătărie, sugerează un articol de pe site-ul blistree.com.

Portocaliu – coji de ceapă galbenă

Amestecă cojile de la două cepe galbene, o lingură de oţet şi trei căni cu apă într-o oală pe care o pui la fiert o jumătate de oră. Apoi ia oala de pe foc, lasă „vopseaua“ să ajungă la temperatura camerei, scoate cojile de ceapă, şi pune înăuntru ouăle fierte tari pentru o jumătate de oră.

Roşu – sfeclă roşie

Dă pe răzătoare o sfeclă roşie de dimensiuni mari, pune peste ea o lingură de oţet şi două căni cu apă. Fierbe amestecul 15 minute, lasă-l să se răcească şi apoi adaugă ouăle fierte tari. Cu cât laşi ouăle mai mult, cu atât roşul va fi mai intens.

Galben – turmeric

Fierbe trei linguri de turmeric în două căni de apă până ce se colorează apa. Dacă este necesar, strecoară înainte de a pune ouăle înăuntru. La final, pune o lingură de oţet şi lasă amestecul să se răcească puţin înainte de a adăuga ouăle.

Mov – pliculeţe cu ceai de hibiscus

Nu este o ştiinţă exactă în cantitatea de apă necesară pentru a acoperi ouăle pe care vrei să le vopseşti pune câte un pliculeţ cu ceai până când se colorează apa în nuanţa lavandei.

Albastru – varză roşie

Mărunţeşte o varză roşie, pune-o într-o oală şi toarnă deasupra patru căni cu apă fiartă fierbinte. Adaugă şi două linguri de oţet. Lasă amestecul să se răcească până ajunge la temperatura camerei şi atunci pune ouăle.

Verde – pătrunjel sau spanac

Acelaşi procedeu se realizează şi pentru vopsirea în verde a ouălor cu ajutorul a două legături de pătrunjel sau a două căni de frunze de spanac. Pentru efecte speciale, poţi lăsa alimentele pe care le-ai folosit la colorarea ouălor în apă. Se vor crea „imprimeuri“ de frunze de la pătrunjel, de exemplu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: