Cum slăbeşti la 30, 40 şi 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slăbeşti diferit atunci când ai 30, 40 sau 50 de ani. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, scapi mai greu de kilograme, din cauza schimbărilor hormonale, obiceiurilor alimentare - şi, de multe ori, şi din cauza comodităţii.  Sfaturile noastre te ajută să găseşti soluţii adaptate fiecărei situaţii.

La 30 de ani

Ştii bine care-s principiile care stau la baza unei alimentaţii echilibrate, prietenoasă cu silueta, dar întâmpini uneori greutăţi să le transpui în practică. Este totuşi posibil să împaci limitările impuse de o viaţă activă cu dieta potrivită.

Iată ce trebuie să faci:

  • Planifică din timp ce vei mânca la micul dejun, la prânz şi la cină.
  • Nu elimina din dietă feculenţii –cerealele, orezul, secara, fasolea lintea, cartofii, pâinea, pastele făinoase.  Nu exclude nici grăsimile, acestea fiind sursă de acizi graşi nesaturaţi şi vitamine A şi D
  •  Dormi bine, fă mişcare ori de câte ori ai ocazia
  • Menţine-te tot timpul în limita a 1500 de calorii pe zi. Află mai jos care sunt porţiile permise şi în ce fel să le combini pe parcursul zilei. Ai două variante de meniu zilnic, pe care le poţi alterna, pentru a echilibra aportul de vitamine şi substanţe nutritive.

Lista porţiilor permise

  • Carne, peşte, ouă şi soia

1 porţie = 100 g carne de vită, de miel, de curcan, de pui = 120 g peşte = 2 ouă = 70 peşte afumat = 80 g jambon fiert = 100 g macrou sau sardine din conservă, scurse = 125 g brânză tofu

  •  Feculenţi

1 porţie = 50 g paste, orez, legume uscate, mălai = 2 cartofi (150 g) = 60 g pâine = 35 g fulgi de cereale

  • Lactate

1 porţie = un iaurt mare = 100 g brânză de vaci dulce = 30 g telemea

  • Grăsimi

1 porţie = 1 linguriţe ulei de măsline = 12,5 g unt = 25 g unt degresat = 30 g smântână

  • Fructe

1 porţie = 2 kiwi = 2 piersici mici = 15 căpşuni = 2 mandarine = 1 portocală = 1 pară/măr = 1 pomelo = 15 boabe de strugure = ½ banană = 4 prune = 2 smochine uscate

Exemplu de meniu zilnic (1500 calorii)

  • Mic dejun: Ceai, cafea, infuzie de plante fără zahăr + 60 g pâine din cereale integrale (de tărâţe) + 10 g unt + 2 linguriţe gem de fructe + 1 produs lactat + 1 fruct
  • Prânz: 1 porţie de carne, peşte sau ouă + 1 porţie ulei de măsline + 1 farfurie cu legume crude sau preparate + 1 porţie de feculenţi + 1 produs lactat + 1 fruct
  • Cină: ½ porţie carne, peşte sau ouă + 1 porţie ulei de măsline + 2/3 porţie feculenţi + 1 produs lactat + 1 fruct

Poţi completa meniul cu 2 gustări, dimineaţa şi după amiaza, alcătuite dintr-un produs lactat şi/sau un fruct.

Variantă de meniu zilnic

  • Mic dejun: ceai, cafea, neîndulcite + 60 pâine integrală + 10 g unt + 2 linguriţe dulceaţă + 1 iaurt natur sau 100 g brânză de vaci dulce + 1 fruct
  • Prânz: 100 g carne sau peşte, sau 2 ouă, sau 2 felii de jambon + 2 linguriţe ulei de măsline + 200-300 g legume crude sau gătite + 150 g feculenţi (paste, orez) + 1 iaurt natur sau 100 g brânză de vaci + 1 fruct
  • Cina: 50 g carne sau 60 g peşte sau 1 ou sau o felie de jambon + 2 linguriţe ulei de măsline + 100 feculenţi sau 40 g pâine + 1 iaurt natur sau 100 g brânză de vaci sau 30 g telemea + 1 fruct

Descoperă dieta pentru celelalte vârste pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite