Cum recunoşti adevărata cacao

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Cacaua se poate falsifica uşor şi, din păcate, nici chiar gustul nu ne ajută uneori să o deosebim de cea autentică, potrivit specialistului nostru.

Nu conţine conservanţi

Pe piaţă sunt două tipuri de cacao: una industrială şi o alta pentru uz gospodăresc, cu pH neutru (se menţionează pe etichetă), care se dizolvă mai uşor şi este mai bună la gust decât prima. Aceasta din urmă este indicată pentru prepararea în casă a prăjiturilor, a bomboanelor sau a băuturilor cu lapte.

Marca este un indicator sigur

Cacaua autentică este scumpă, de aceea există pe piaţă şi pudră falsificată, care conţine diverse seminţe prăjite şi măcinate şi o cantitate mică de cacao, atât cât să dea gust. Cea falsificată arată şi miroase la fel ca cea autentică.

Gustul este însă diferit, dar nu atât de mult încât un consumator ocazional al acestui produs să facă deosebirea. Singura metodă prin care ne putem asigura că bem sau mâncăm o cacao autentică este să alegem mărci consacrate şi să nu ne lăsăm păcăliţi de un preţ mic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite