Cum să previi insomnia după ce faci sport

Cum să previi insomnia după ce faci sport

Pentru a evita insomnia de după antrenament se recomandă să mergi la sală dimineaţa.

Sportul în general te ajută să capeţi mai multă încredere în tine şi mai multă energie. Dacă nu reuşeşti să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poţi să previi insomnia de după antrenament.

Ştiri pe aceeaşi temă

O viaţă sănătoase are nevoie de mişcare, un corp frumos şi armonios are nevoie de antrenamente regulate şi de o alimentaţie echilibrată.

De regulă după un antrenament la sală nivelul de energie creşte, dar şi nivelul de serotonină din creier, motiv pentru care te poţi confrunta cu o serie de idei ce îţi pot adesea alunga somnul.

Potrivit studiilor efectuate asupra acestui aspect cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele active care merg regulat la sală, în zille fără antrenament dorm mai mult. Astfel că pentru a evita insomnia de după antrenament se recomandă să mergi la sală dimineaţa, în caz contrar ţine cont de sfaturile de mai jos dacă nu vrei să ai parte de o noapte albă:

Programeaza-ti antrenamentul şi alternează-l

Alege întotdeauna să faci exerciţiile de tipul celor cardio dimineaţa iar seara optează doar pentru clasele de yoga sau pillates. În timpul zilei renunţă la lift sau la maşină şi mergi cât mai mult pe jos.

Practicată seara, exerciţiile de yoga te vor ajuta să te concentrezi mai uşor asupra respiraţiei şi astfel te vei pregă şi pentru somn. Pentru asta cel mai recomandat sunt poziţiile cunoscute sub denumirea de „poziţia copilului” sau „copil fericit”.

Află pe Clicksanatate.ro ce să mănânci după antrenament ca să eviţi problemele cu somnul!

Ştii la ce pericol te expui când porţi colanţi?

Ce conţine un mic dejun delicios şi bun

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările