Cum prepari o shaorma sănătoasă: iată ce ingrediente trebuie să conţină

Cum prepari o shaorma sănătoasă: iată ce ingrediente trebuie să conţină

Sfatul nostru este să se folosească carne macră, făcută pe grătar, iar sosurile să fie cât mai naturale.

Shaorma intră în categoria preparatelor foarte săţioase, dar şi foarte grele pentru stomac. Totuşi, asta nu înseamnă că nu mai poţi să te delectezi cu un preparat aşa gustos, mai ales dacă ştii cum să prepari o shaorma sănătoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu siguranţă ai simţit nevoia să mănânci ceva cât se poate de gustos, cum este shaorma, şi apoi să te simţiţi îngrozitor.

Nu neapărat pentru caloriile mâncate, ci mai cu seamă pentru că o combinaţie grea de ingrediente ţi-a făcut mai mult rău, decât bine.

Shaorma intră în categoria preparatelor foarte săţioase, dar şi foarte grele pentru stomac.

Totuşi, asta nu înseamnă că nu mai poţi să te delectezi cu un preparat aşa gustos, mai ales dacă ştii cum să prepari o shaorma sănătoasă.

În primul rând, când vrei ceva sănătos, trebuie să prepari neapărat acasă, unde ingredientele puse sunt sub controlul tău. Pentru shaorma, cheia este lipia. Pentru a prepara o lipie sănătoasă, foloseşte o cană de făină de grâu integrală, o treime de cană cu apă, un sfert de linguriţă de sare, puţin ulei.

Cum prepari o shaorma sănătoasă – alege ciuperci ca înlocuitor pentru carne

Pentru preparare, pune făina într-un castron, adaugă sarea şi apa şi frământă bine, apoi las-o la odihnit timp de cel puţin 10 minute. 

Află pe clicksanatate.ro şi alte sfaturi pentru a prepara o shaorma sănătoasă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: