Cum poţi face din cafea un aliat sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poţi presăra scorţişoară în cafea
Poţi presăra scorţişoară în cafea

După apă şi ceai, la nivel mondial, cafeaua este cea mai consumată băutură. Beneficiile cafelei sunt numeroase, iar dacă ţii cont de câteva sfaturi, vei profita la maximum de această licoare fără de care mulţi dintre noi nu îşi concep dimineţile.

Cafeaua ridică nivelul de energie intr-un timp scurt şi creşte puterea de concentrare. Consumul frecvent de cafea s-a dovedit protector faţă de unele boli ‒ cele de ficat, diabetul zaharat de tip 2, Parkinson, depresia şi unele tipuri de cancer.

Ideal este să nu o bei pe stomacul gol

Băutul cafelei pe stomacul gol afectează sistemul digestiv. Stimularea acidului gastric va duce la iritarea mucoasei stomacale, la apariţia indigestiilor şi arsurilor. Se recomandă un consum de cafea mai mic de 4-5 ceşti pe zi, pentru efecte pozitive. Excesul – peste 300 - 400 ml de cafea pe zi – poate duce la insomnii, nervozitate şi palpitaţii. Este ideal să nu mai bei cafea după ora 3 după-amiază, ca să nu îţi afecteze somnul.

Cu sau fără zahăr şi lapte?

Citeşte continuarea aici

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite