Cum să pierzi în greutate fără dietă

Cum să pierzi în
greutate fără dietă

Alegerile alimentare deştepte taie din kilogramele în plus

Regimurile de slăbit complicate sunt greu de ţinut şi ne putem trezi că, în loc să pierdem în greutate, câştigăm câteva kilograme. Anumite trucuri ne pot da o mână de ajutor când vine vorba despre slăbit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se apropie vremea de plajă şi, ca de obicei, cântarul arată mai multe kilograme decât ne-am dori. Dietele severe sunt greu de ţinut şi nu sunt tocmai indicate. Specialiştii au întocmit însă o listă de trucuri pe care le putem aplica pentru a păcăli foamea.

Primul este acela de a stabili o durată a mesei de 20 de minute şi a ne reinventa ca mesean domol, care taie alimentele în porţii mici  şi savurează fiecare înghiţitură. Atunci când mâncăm repede, stomacul nu mai are timp să „comunice“ creierului că este sătul şi continuăm să mâncăm cantităţi mai mari de mâncare decât avem nevoie.

Dacă dormim mai mult cu o oră în fiecare noapte, mâncăm mai puţin, potrivit site-ului de ştiti medicale webmd.com. Acest simplu truc ne ajută să pierdem peste 6 kilograme într-un an, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan.

Mâncaţi mai multe zarzavaturi şi legume seara. Sunt bogate în fibre şi apă şi ne pot menţine sătui cu puţine calorii. Pot fi pregătite la aburi, fără a adăuga uleiuri şi pot fi asezonate cu lămâie şi ierburi aromatice.

Supa este o altă soluţie de a mai reduce din numărul de calorii. Mâncată la începutul mesei, supa poate reduce curba apetitului. Atenţie la supele-cremă însă pentru că acestea pot fi bogate în grăsimi şi în calorii.

 Focus pe hainele preferate care nu ne mai încap. Le scoatem din dulap şi la agăţîm la vedere pentru a ne păstra concentrarea. Preferabil să alegem haine cu o mărime mai mici totuşi pentru a şi atinge ţelul de a pierde în greutate, altminteri putem cădea în depresie.

Fără cele două felii de şuncă dimineaţa, în sandvişuri sau omlete. Reducem astfel circa 100 de kilocalorii din dietă, ceea ce poate însemna 5 kilograme mai puţin într-un an. Putem înlocui cu brânză de capră, roşii, ardei, proaspete sau la grătar.

Atenţie la sucuri! Conţin extrem de mult zahăr. Sunt de înlocuit cu apă la care adăugăm lămâie, mentă sau căpşuni pentru savoare sau pentru distracţie. La fel şi dulciurile. Pot adăuga multe calorii în dietă fără să ne dăm seama.

Paharele înalte şi subţiri sunt de preferat celor mici şi pântecoase. Specialiştii sunt de părere că utilizarea paharelor mai înalte şi mai subţiri ajută la un consum cu 30% mai mic al sucurilor sau al băuturilor alcoolice.

Farfuriile mai mici ne ajută să mâncăm mai puţin, Nutriţioniştii au calculate că astfel putem reduce 100-200 de kilocalorie în fiecare zi, aceasta însemnânc circa 10-12 kilograme mai puţin într-un an.

Poţi arde 100 de kilocalorii în fiecare zi mergând pe jos timp de 20 de minute; grădinărind timp de 20 de minute; curăţând casa timp de 30 de minute sau alergând timp de 10 minute.

 

citeste totul despre: