Cum să mănânci îngheţată fără să iei în greutate

Cum să mănânci îngheţată fără să iei în greutate

Dacă o mănânci pe fugă îţi dă ameţeli şi dureri de cap, din cauza reducerii afluxului de sânge către organe.

Îţi doreşti să slăbeşti dar parcă îţi dă inima ghes să mănânci un desert de sezon, răcoritor, cum este îngheţata. Nu-ţi va pune silueta şi nici sănătatea în pericol dacă urmezi aceste sfaturi!

Ştiri pe aceeaşi temă

Mănâncă îngheţată cumpătat, mai rar

Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare. Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor. Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere.

La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guşti dintr-o îngheţată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina, care îţi dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Alege-o ca gustare, în prima jumătate a zilei

Îngheţata te hidratează şi-ţi dă energie, în special dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment, îţi aduce grăsimi, proteine, carbohidraţi, dar, consumată cu moderaţie nu te îngraşă.

Află pe clicksanatate.ro care este cel mai indicat tip de îngheţată dacă ţii dietă!

Pelinul te scapă de balonare

Trucuri pentru a face faţă transpiraţiei excesive

 

citeste totul despre: