Cum să mănânci corect fructe şi legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ai grijă să mănânci regulat fructe şi legume, este foarte important şi modul în care le prepari, pentru a profita de tot ceea ce au să-ţi ofere acestea.

Usturoiul

Dieteticienii spun că, înainte de a-l mânca crud sau de a-l adăuga în mâncare, este bine să tai usturoiul în feliuţe şi să-l laşi aşa timp de 10 minute. Alicina, o enzimă care are un aport crescut în lupta împotriva cancerului şi a altor boli, precum răceala, se activează la maximum, datorită aerului.

E un sfat din bătrâni care spune că este bine să-l mănânci pe stomacul gol, dar nu toată lumea poate proceda aşa. Cercetătorii au ajuns la concluzia că astfel va duce la întărirea sistemului imunitar, fiind un antibiotic natural extrem de eficient în numeroase afecţiuni: diaree, hemoroizi, constipaţie, tuberculoză, stimulează digestia, tulburări nervoase, elimină stresul, hipertensiune, detoxifiant al ficatului.

Nu se recomandă să fie consumat pe stomacul gol celor alergici la usturoi sau celor care au des dureri de cap. Specialiştii spun că nici cei care au febră nu ar fi bine să-l consume dimineaţa, pe nemâncate.

Căpşunele

Bogate în fibre, vitamine C şi antioxidanţi, pentru a folosi din plin puterea lor asupra sănătăţii organismului este bine să fie culese cât mai târziu.

Nutriţioniştii afirmă că anumite substanţe nutritive din căpşune sunt sensibile la oxigen şi la lumină. Vitamina C din căpşune, spre exemplu, îşi pierde din calităţi dacă expui fructul mult timp la lumină. Mănâncă aceste fructe, crude, în sezonul lor şi nu congelate!

Află pe clicksanatate.ro cum să mănânci broccoli şi roşii!

Proprietăţile curative ale piperului roşu

Ce beneficii are alăptarea pentru mamă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite