Cum încearcă americanii să încetinească procesul de îmbătrânire

Cum încearcă
americanii să încetinească procesul de îmbătrânire

Tai Chi, un tip de arte marţiale care prinde tot mai mult în rândul americanilor. FOTO: Huffington Post

Problemele de alimentaţie şi teama faţă de o posibilă îmbătrânire timpurie sunt de natură să îi facă pe cei din Statele Unite ale Americii să adopte practici vechi privind exerciţiile care vizează atât partea fizică, dar şi pe cea mentală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una din formele vechi de exerciţii este yoga, prin aceasta fiind urmărită o mai bună condiţie fizică, diminuarea stresului sau îmbunătăţirea libidoului.

Cu toate acestea, în ultimul timp americanii se orientează spre un alt tip de meditaţie prin mişcare, tai chi, despre care este afirmat faptul că poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire, potrivit celor de la „Huffington Post”.

Tai chi-ul concentrează exerciţiile sale pe partea de control a respiraţiei, a uşurinţei mişcării, precum şi a detaşării de stresul cotidian.

Practicarea tai chi-ului îşi are originile în perioada Antichităţii chineze, la acel moment fiind considerat un stil de arte marţiale. Specialiştii consideră că tai chiu-ul a fost creat de un preot călugăr taoist în Munţii Wu Dong.

În prezent, datele susţin că aproape două milioane de americani practică tai chi-ul anual, motivul esenţial al alegerii acestui tip de meditaţie ce implică mişcare fiind modul în care reuşeşte să insufle senzaţia de relaxare şi mai ales faptul că oferă energie pozitivă.

„Huffington Post” enumeră patru motive care pot sta la baza practicării tai chi-ului:

1.Ajută la prevenirea anumitor boli – artrită, boli de inimă, reduce hipertensiunea şi nivelul infecţiilor respiratorii

2.Este benefică pentru relaxarea mentală

3.Încetineşte procesul de îmbătrânire – îmbunătăţeşte flexibilitatea şi dezvoltă musculatura.

4.Este un exerciţiu adresat tuturor, vârsta nefiind un impediment

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: