„Crezi că ştii ce bei?” Cartea care revoluţionează mitul hidratării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o eră în care se pune acut problema unui stil de viaţă sănătos, Dr. Menci propune o carte care învaţă omul ce, cum, cât şi când să bea, oferind informaţii esenţiale despre consumul de apă, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool.


În noua sa carte „Crezi că ştii ce bei?”, Gheorghe Mencinicopschi explică pe înţelesul tuturor ce înseamă hidratarea corectă, stabilind o serie de reguli esenţiale pentru un stil de viaţă sănătos. 

El atrage atenţia că a bea nu este totuna cu a te hidrata, precizând că hidratarea optimă este reprezentată de cantitatea de apă care rămâne în celulele, ţesuturile, organele şi în organele corpului uman.

La naştere, corpul conţine aproximativ 75% apa pentru ca în perioada adultă să scadă la aproximativ 65%, deshidratarea pronunţându-se la bătrâneţe, când corpul conţine mai puţin de 60% apă (sau, cum spune Dr. Menci: „odată cu înaintarea în vârstă ne uscăm”). Prin urmare, sursa sănătăţii şi longevităţii este chiar hidratarea celulară, care împiedică această ”uscare” a corpului la nivel celular.

Cea mai valoroasă sursă de hidratare

Apa este singurul lichid care hidratatează fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. 

O apă sănătoasă cu potenţial redox negativ (reacţie chimică în care atomilor li se modifică numărul de exidare) se comportă ca un puternic antioxidant, prevenind apariţia stresului oxidativ pe fondul căruia apar mai multe afecţiuni acute sau cronice.

Mai mult decât atât, apa este un aliment natural integral. Ea îşi manifestă pe deplin calităţile alimentar-nutriţionale, preventive şi curative, numai dacă este consumată în starea ei naturală, netratată prin mijloace fizice sau chimice.

Ca apa consumată să-şi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie să fie consumată corect.

Dacă bei apă nu înseamnă că te hidratezi, iar apa se mănâncă, nu se bea! Ştiu că aceste lucruri sună ciudat, însă credeţi-mă, este adevărat! Este foarte important ca fiecare să ştie ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume”, a afirmat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

În acelaşi scop, apa trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici şi anume: să fie o apă oligominerală naturală netratată, să aibă un pH uşor alcalin (>7,0), să conţină o serie de minerale biodisponibile care să evidenţieze aspectul său nutriţional, potenţialul redox să fie mai mic decât valoarea 28 şi, nu în ultimul rând, să aibă un conţinut de nitraţi sub 5mg/l şi de nitriţi sub 0,05mg/l.

Tocmai de aceea, cartea vine însoţită de 4 testere oferite GRATUIT de Aqua Carpatica, susţinătorul proiectului, prin intermediul cărora se poate verifica nivelul de nitraţi din apă pe care o consumaţi zilnic, de la robinet, fântână sau din comerţ.

Cartea poate fi comandată de pe www.doctormenci.ro 
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite