Cinci trucuri pentru un corp sănătos

Cinci trucuri
pentru un corp sănătos

Exerciţiile fizice te menţin în formă. FOTO: Shutterstock

Excesele alimentare vin de cele mai multe ori în perioadele de relaxare în care tentaţia de a mânca este mult mai prezentă la nivelul gândirii noastre, dar şi în momentele ulterioare efortului fizic. Din aceste motive simple trebuie să ştim cum să evităm momentele de „slăbiciune” şi să încercăm să rămânem într-o bună dispoziţie fizică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Perioadele de concediu şi zilele libere în care dorim să ne relaxăm prin petrecere timpului prin activităţi plăcute sunt cele asupra cărora trebuie să ne concentrăm cu precădere. Acest aspect este datorat faptului că în momentele în care suntem atraşi de ceea ce noi considerăm o relaxare completă, putem să uităm lucruri esenţiale precum evitarea dietelor nesănătoase, consumului de alcool în exces sau exerciţiile fizice.

„Nutrition Vista” propune mai multe sfaturi practice pentru cei care vor să nu aibă probleme de sănătate şi să aibă un fizic bine pus la punct:

1.Micul dejun este esenţial

Nu trebuie să uiţi niciodată să mănânci dimineaţa deoarece este cea mai importantă masă a zilei. Cerealele simple, fructele sau produsele lactate nu trebuie să lipsească în alimentaţia destinată pentru prima a dimineţii. De asemenea, periodic este indicat să consumăm şi legume pe lângă produsele alimentare menţionate anterior.

2.Păstrează o dietă echilibrată

Unul din cele mai importante elemente ale unei diete echilibrate este păstrarea programului alimentar clasic în care sunt incluse o paletă largă de alimente care să asigure conţinutul necesar de substanţe minerale, nutritive, precum şi cele bogate în antioxidanţi.  

3.Încearcă să faci exerciţii fizice

Odihna şi relaxarea nu trebuie să reprezinte doar momente caracterizate de activităţi care să te scutească de un minim de efort fizic. Este recomandat să faci zilnic mişcare fizică şi să încerci să realizezi acest lucru plecând de la activităţi cotidiene simple, un exemplu fiind urcatul scărilor, în loc de alegerea liftului.   

4.Nu consuma alcool în exces

Pe lângă mahmurelile produse de alcool, acesta este şi sursă importantă de calorii, în funcţie de conţinutul său. De asemenea, ficatul nu va fi în regula după „exerciţii” dese ale consumului de alcool în cantităţi care îţi pot produce numai efecte negative: probleme cu fierea, senzaţia de greaţă, dureri de cap, diminuarea capacităţii efort etc.  

5.Bea cel puţin doi litri de lichide în fiecare zi

Apa este cel mai bun produs lichid pe care trebuie să-l consumăm şi care, cu siguranţă, nu ne va cauza probleme. Totodată, ceaiurile naturale sunt bune, precum şi sucurile cu un conţinut consistent de pulpă de fructe, acestea oferindu-ne un plus de energie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: