Cinci motive pentru care merită să ne bucurăm de vară

Cinci motive pentru care merită să ne bucurăm de vară

Vara este anotimpul propice pentru vacanţe

Grătarele în aer liber care ne afectează regimul alimentar şi arsurile solare care ne indispun sunt mici neplăceri care nu se compară cu beneficiile pe care vara le are asupra sănătăţii noastre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată câteva motive pentru care merită să ne bucurăm de vară:

1.Este sezonul vacanţelor

Desigur, îţi poţi lua vacanţă în orice perioadă a anului, însă lunile de vară sunt cele mai potrivite. Beneficiile pe care timpul liber le are asupra sănătăţii sunt cunoscute, însă merită amintite: vacanţele reduc stresul, îmbunătăţesc starea de spirit şi se pare că ne apără de bolile de inimă. De asemenea, pentru mulţi dintre noi, timpul petrecut departe de casă are un efect revigorant şi ne ajută să regăsim motivaţia necesară pentru a ne îndeplini scopurile, scrie „The Huffington Post“.

2. O inimă sănătoasă

În 2012,cercetătorii au observat o diferenţă semnificativă între rata de supravieţuire în rândul celor care au suferit un atac de cord în timpul iernii, respectiv în timpul verii. Astfel, oamenii sunt expuşi unui risc cu până la 36% mai mare de a deceda în urma unui atac de cord sau cerebral survenit în timpul iernii, a declarat autorul cercetării pentru NBC News.

3. Detoxifierea involuntară

Vara, căldura ne face să transpirăm, lucru care de regulă ne displace, însă adevărul este că ne poate face bine. Transpiraţia ajută la combaterea infecţiilor şi curăţă pielea de bacterii. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi deschide porii, fiind benefică inclusiv pentru persoanele care au probleme cu acneea.

4. Fructe din belşug

Vara nu ar fi completă fără căpşune, zmeură, cireşe sau pepene, iar vestea bună este că toate acestea sunt pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase, fiind bogate în antioxidanţi şi vitamine. Zmeura şi afinele sunt excelente surse de fibre, cireşele ajută organismul să îşi revină după efort fizic, iar căpşunele încetinesc declinul cognitiv care apare odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, conţin multă apă, esenţială pentru a rămâne hidratat în zilele fierbinţi.

5. Înotul

Vara, vestea bună este că nu trebuie să mergem la piscinele acoperite pentru a înota. Beneficiile acestui sport sunt numeroase, iar persoanele care suferă de dureri articulare sau de artrită sunt încurajate să înoate. De asemenea, înotul îmbunătăţeşte starea de spirit şi combate depresia.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările