Cinci fructe exotice recomandate pentru un plus de energie

Cinci fructe
exotice recomandate pentru un plus de energie

Sharon, un fruct bun pentru momentele de mahmureală. FOTO: foodart.com

Temperaturile ridicate, orele de muncă de peste program sau treburile casnice sunt surse ale epuizării noastre fizici, din acest cauze fiind necesară o alimentaţie bazată fructe care să ne ofere un surplus de energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fructele autohtone sunt uşor de procurat şi au proprietăţii importante care ne pot ajuta în cazul în care le consumăm. Însă, pe lângă acestea, putem lua în consideraţie şi alimente exotice pe care le putem găsi în magazine şi care ne pot oferi un aport de energie considerabil în momentele în care corpul nostru pare să cedeze.  

1.Litchi

Litchi contribuie la creşterea nivelului de energie al organismului. Fructele de acest fel conţin substanţe care previn vătămarea organelor reproductive masculine, reduc oboseala şi creşte rezistenţa. În plus, reprezintă o sursă adecvată de carbohidraţi şi fibre.

2.Sharon

Fructele de sharon sau kaki sunt foarte dulci, printre proprietăţile acestora fiind aportul mare de energie: un fruct Sharon conţine in jur de 200 calorii. Însă, pe lângă energia redată, fructele sharon sunt bune şi în momentele de mahmureală deoarece ajută la accelerarea eliminării alcoolului din sânge.

3.Pitaya

Pitaya, şi sub numele de fructul dragonului, este considerat un aliment bogat în complexul de vitamina B, vitamina C, magneziu, calciu.  Vitamina B1 creşte nivelul de energie din corp şi contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru redare poftei de mâncare, iar B3 acţionează pentru reducerea colesterolului.

4.Maracuja

Fructul pasiunii, aşa cum mai este numită maracuja, are efecte benefice şi în ceea ce priveşte protecţia sistemului digestiv. Acest fruct poate fi considerat o sursă importantă de vitamina C, vitamina A şi fier. Seminţele acestui fruct au un conţinut bogat de fibre, numai bune pentru aport sporit de energie

5.Mango

Mango conţine compuşi antioxidanţi care ajută la prevenirea şi protejarea împotriva cancerului de colon, prostată, sân sau a leucemiei. Dar,  în acelaşi timp, fructul originar din Asia este o sursă bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, proteine şi carbohidraţi. Mango accelerează, de asemenea, secreţia de hormoni sexuali, ceea ce duce la stimularea apetitului sexual. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările