Cerealele, cel mai popular mic dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denumite după zeiţa agriculturii la romani ̶ Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.

Aliment de bază

Printre primele preparate făcute din cereale se numără terciul, care reprezenta hrana de bază a săracilor. În topul celor mai consumate alimente obţinute din cereale se clasează: pâinea, mămăliga, berea şi pastele făinoase.

Stimulează tranzitul intestinal

Previn apariţia constipaţiei şi tulburările gastrointestinale, deoarece conţin fibre precum celuloza, pectina şi hemiceluloza- prezente în cantităţi mari în tărâţe. Cerealele sunt de ajutor  şi în cazul peristaltismului.

Descoperă mai multe despre cel mai popular mic dejun pe clickpentrufemei.ro

De ce e bine să consumi cereale integrale

Alege cele mai bune cereale pentru copilul tău

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite