Cele mai eficiente 7 remedii pentru reumatism

Cele mai eficiente 7 remedii pentru reumatism

Odată cu schimbarea vremii, durerile reumatice se accentuează Foto Arhiva Adevărul

Zilele umede şi reci ale toamnei aduc pentru multe persoane dureri şi imposibilitate de a se mişca, din cauza a ceea ce numim reumatism. Cu remediile naturale potrivite, suferinţa poate fi ţinută în frâu cu succes.


Termen vag atribuit unui grup de afecţiuni, acute sau cronice, de cauze diverse, ce stânjeneşte buna funcţionare a aparatului locomotor, reumatismul e pe buzele tuturor atunci când se încearcă descrierea durerilor survenite, de obiecei, la nivelul articulaţiilor odată cu schimbarea vremii.

În foarte multe cazuri, mai ales în stadiile necomplicate ale bolii, suferinţa poate fi ţinută în frâu cu ajutorul remediilor naturale.


1. Cartoful. Sucul unui cartof crud este considerat un remediu excelent pentru reumatism. El ajută la eliminarea factorilor toxici şi ameliorează durerea. Pentru asta, se iau cel mult două linguriţe de suc înainte de principalele mese ale zilei.

2. Dovleacul. Şi în cazul lui, sucul este cel care tămăduieşte. În acest scop, se consumă zilnic, timp de cel puţin trei luni consecutiv, un pahar de suc proaspăt de dovleac în care se amestecă o linguriţă de miere.

3. Ţelina. Pentru a beneficia la maxim de efectele ei curative, este indicată folosirea extractului din seminţele legumei. Se iau 5 până la 10 picături adăugate în apă fierbinte înainte de masă.

4. Merele. Remediul este de-a dreptul delicios. Se prepară prin fierberea a 3 – 4 mere în 300 ml apă, timp de 10 minute, şi se bea călduţ, de câteva ori pe zi.

5. Frunzele de varză. Se pun seara două frunze de varză zdrobite într-un tifon şi se leagă în jurul zonelor cu probleme; se lasă să acţioneze peste noapte. Tratamentul durează două săptămâni.

6. Hreanul. Cataplasmele cu hrean sunt un remediu renumit. Se dau pe răzătoare 50 g de hrean şi se amestecă bine cu 20 ml de apă şi 50 g de făină integrală. Amestecul se pune într-un săculeţ de pânză şi se aplică pe locul bolnav. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează. Tratamentul trebuie repetat în fiecare seară, timp de zece zile. 

7. Ceaiul special din ienupăr, mesteacăn, soc, coajă de salcie, coada calului, teci de fasole şi frasin. Se consumă 2 - 3 căni de infuzie pe zi, obţinută prin opărirea unei linguriţe din acest amestec în 250 ml de apă fierbinte.

Reumatismul se teme de ace

Studii realizate de-a lungul timpului de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au demonstrat că, pentru reumatici, acupunctura înregistrează rezultate superioare celorlalte metode de tratament, cum ar fi fizioterapia sau terapia bazată pe antiinflamatoare. Chiar dacă nu dă boala înapoi şi nici nu poate opri evoluţia reumatismului, acupunctura reuşeşte să controleze cu succes simptomatologia, fără efecte secundare. De altfel, marele avantaj pe care acele îl au faţă de medicamente constă în faptul că nu afectează negativ stomacul şi nici ficatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările