Ce trebuie să ştii înainte să devii vegetarian

Ce trebuie să ştii înainte să devii vegetarian

Renunţarea la carne scade riscul de a face cancer.

Ai auzit că cei care au adoptat un regim bazat pe legume şi fructe sunt mai sănătoşi? Ce spun specialiştii şi cât de benefic este pentru organism să renunţi la carne, află în rândurile următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot mai mulţi renunţă la alimentele de origine animală, în special la carne, din dorinţa de a scăpa de anumite boli sau de a preveni apariţia altora, mai serioase, cum sunt obezitatea, cancerul şi diabetul zaharat.

Sunt o mulţime de studii ştiinţifice care dovedesc că lactatele şi carnea pot favoriza apariţia tumorilor, însă există şi cercetări care aduc probe în favoarea lor.

Regimul vegetarian se traduce prin consumul alimentelor de origine vegetală, la care se adaugă, opţional, ouă, produse lactate şi peşte.

Ce se întâmplă în corp când renunţi la carne

Dacă te hotărăşti să scoţi carnea din meniu, află că odată cu eliminarea ei renunţi la nutrimenţi importanţi, precum vitamina A, vitamina D, colesterol şi vitamina B12. În renumita carte „Studiul China“, autorii T. C. Campbell şi fiul spun de unde ne putem lua aceşti nutrimenţi:

Colesterolul este produs de corp în mod natural. Vitamina A poate fi produsă în organism din betacaroten, pe care-l găsim în morcovi şi legume colorate, iar vitamina D, de asemenea poate fi produsă în corp, prin expunerea la soare timp de 15 minute, o dată la două zile“.

Legat de vitamina B12, doctorul spune să luăm din când în când un supliment de vitamina B12. Ea ajută sistemul nervos să funcţioneze normal.

Află tot ce trebuie să ştii înainte să devii vegetarian pe clickpentrufemei.ro.

 

Descoperă care sunt miturile legate de dieta vegetariană şi care este de fapt realitatea.

Iată de ce dieta vegetariană te fereşte de cancer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: