Ce trebuie să conţină salata perfectă

Ce trebuie să
conţină salata perfectă

Sfecla roşie, unul din ingredientele pe care este indicat să-l punem când facem o salată. FOTO: Shutterstock

Realizarea unei salate care să aibă substanţele nutritive necesare unei alimentaţii sănătoase, dar în acelaşi timp să fie şi un produs de bucătărie al cărui preţ total să fie rezonabil, este un demers relativ dificil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei de la „Huffington Post” trec în revistă principalele elemente ale unei salate care să ofere aportul nutriţional şi caloric necesar unei persoane, recomandând un produs alimentar care să conţină: zarzavatul de bază, elementul folosit pentru dressing şi omogenizare, leguma principală, produsul alimentar bogat în fibre, proteinele, vitaminele.

Elementele menţionate sunt indicate pentru a fi întâlnite în momentul în care realizăm o salată, jurnaliştii cotidianului mergând mult mai departe prin a indica ce produse pot fi  alese pentru fiecare „parte componentă” a salatei mixte pe care o pregătim.

Partea de produse vegetale, în cadrul căreia adăugăm legumele de bază şi produsul alimentar bogat în fibre sunt sfecla roşie, mazărea şi năutul, legume având numeroase substanţe nutritive.  

Vitaminele este bine să fie date în special de fructe, produsul propus de „Huffington Post” fiind strugurii roşii.

Alături de partea de vitamine trebuie să fie adăugat un aliment care să ofere un bun aport al proteinelor, cum ar fi ouăle fierte.

Pe lângă ingredientele menţionate, trebuie să fie ales şi acel produs alimentar care să realizeze omogenizarea salatei, şi anume, un ulei extra-virgin şi oţetul, preferabil din cidru de mere.

În final, un produs opţional pentru salată poate fi alegerea unui tip de brânză preferat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: