Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten

Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten

Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Porumbul, cereala fără gluten

Dacă ţii dietă fără gluten, acest lucru nu înseamnă că trebuie să excluzi din meniul tău cerealele. Poţi consuma fără restricţii quinoa, mei, amarant, mălai, hrişcă, porumb şi tapioca, în diverse combinaţii, asigurându-te că nu conţin urme de gluten. Aşadar, nu uita să verifici eticheta!

Ai grijă la alimentele contaminate

Contaminarea încrucişată se referă la contactul alimentelor fără gluten cu cele care conţin această proteină. Chiar şi o cantitate mică poate creşte riscul apariţiei inflamaţiilor. De aceea, se recomandă curăţarea suprafeţelor de gătit înainte de a le folosi, depozitarea alimentelor în recipiente separate, pe care le poţi eticheta pentru a le putea distinge mai uşor

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: