Ce semnale îţi transmite corpul când trebuie să renunţi la pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care se confruntă cu intoleranţa la gluten şi nu renunţă la 
consumul produselor de panificaţie au un risc ridicat de a dezvolta 
limfom.
Persoanele care se confruntă cu intoleranţa la gluten şi nu renunţă la consumul produselor de panificaţie au un risc ridicat de a dezvolta limfom.

Corpul tău este cel mai bun doctor, astfel că în momentul în care ceva nu funcţionează corespunzător îţi va transmite semnale de alarmă pentru a remedia situaţia.

Sigur ai auzit şi nu doar o dată de intoleranţa la gluten, această problemă a sistemului imunitar cunoscută şi sub denumirea de boală celiacă este ereditară, necontagioasă şi nu dispare de la sine.

Sensibilitatea la gluten se datorează  unei intoleranţe la o proteină ce se găseşte în boabele de grău, orz, secară, responsabilă cu consistenţa pâinii.

Simptomele intoleranţei la gluten

În cazul în care observi că ai parte de o pierdere inexplicabilă în greutate, te confrunţi cu o carenţă de fier, dureri abdominale sau de cap este posibil ca aceaste simptome să fie semnalele transmite de organismul tău că ceva este în neregulă şi trebuie să faci o schimbare din punct de vedere alimentar.

Deficienţa de fier, acid folic şi vitamina B12

Persoanele care se confruntă cu intoleranţa la gluten şi nu renunţă la consumul produselor de panificaţie au un risc ridicat de a dezvolta limfom.

Cea mai bună modalitate de a afla dacă există o problemă al acest nivel cu organismul tău o reprezintă un set de analize prin care să afli la ce anume este sensibil organismul tău.

Află pe Clicksanatate.ro cu ce poţi înlocui pâinea!

Ora corectă la care se consumă aceste alimente

Băutura-minune a toamnei care topeşte grăsimea abdominală

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite