Ce să mănânci la micul dejun când ţii dietă

Ce să mănânci la micul dejun când ţii dietă

O persoană care îşi doreşte să urmeze o dietă trebuie să fie foarte atentă la alimentele pe care le consumă zilnic şi mai ales la aportul de calorii.

Micul dejun este cea mai importantă masă dintre cele trei pe care trebuie să le avem în timpul zilei, dar multe dintre noi avem tendinţa de a nu-l mânca niciodată. De ce? Motivele sunt nenumărate, dar el este esenţial pentru menţinerea energiei şi a greutăţii corporale.

Micul dejun şi caloriile

Când vine vorba de pierderea în greutate, trebuie să iei în considerare aportul total de calorii. O persoană care ţine dietă are nevoie de 1200-1800 de calorii pe zi. Aşadar, odată ce cunoşti limita zilnică de calorii, ar trebui să le împarţi  în mod egal între cele trei mese principale, lăsând 100-200 de calorii pentru gustarea de seară. Dacă ţii dietă, micul dejun ar trebui să conţină 350 de calorii până la 550. Consultă-ţi medicul pentru a stabili numărul exact de calorii pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a slăbi.

Mănâncă alimente bogate în proteine

Când încerci să slăbeşti, alege alimente bogate în proteine pe care să le mănânci la micul dejun în fiecare dimineaţă. Proteinele măresc saturaţia mai mult decât carbohidraţii şi ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. Albuşul, iaurtul grecesc simplu, brânza de vaci, toate sunt surse de proteine.

Descoperă ce să mănânci la micul dejun când ţii dietă pe clickpentrufemei.ro

 

Ştii care sunt alimentele cu puţine calorii?

Trucuri ciudate dar eficiente pentru slăbit

 

citeste totul despre: