Ce să mănânci dimineaţa pentru a-ţi scădea colesterolul rău

Ce să mănânci dimineaţa pentru a-ţi scădea colesterolul rău

Alimentaţia este una dintre cheile sănătăţii tale, motiv pentru care este indicat să alegi să nu sari peste nicio masă a zilei.

Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organismul tău, motiv pentru care, dacă te confrunţi cu problema colesterolului mărit, este important să alegi acest aliment extrem de sănătos şi benefic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din păcate cea mai mare problemă  din cauza valorilor crescute a colesterolului rău este afectarea sistemului cardiovascular.

Astfel, dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun, în timp se pot produce anumite dereglări ce îţi pot pune în pericol sănătatea.

Nutriţioniştii recomandă pentru prima masă a zilei fulgii de ovăz, aceştia pot fi consumaţi sub diverse forme şi în multe combinaţii astfel încât să nu te plictiseşti de gustul lor.

Ce este colesterolul

O substanţă ce face parte din categoria de lipide ce are un rol vital în organismul uman, atât timp cât nu sunt depăşeşte valorile normale. Se evidenţiază două tipuri de colesterol şi anume cel bun cunoscut sub denumirea de HDL şi cel rău LDL responsabil de apariţia anumitor boli cardiovasculare.

Alimentaţia este una dintre cheile sănătăţii tale, motiv pentru care este indicat să alegi să consumi alimente cât mai sănătoase şi să nu sari peste nici o masă a zilei.

Fulgii de ovăz reduc colesterolul rău

Dacă în familia ta există persoane cu afecţiuni cardiovasculare sau dacă ai fost depistat de curând cu un nivel mărit al colesterolului rău, îndreaptă-ţi atenţia asupra alimentelor sănătoase mai ales la micul dejun.

Află pe clicksanatate.ro cum să prepari un mic dejun sănătos cu ovăz!

Tu ştii la ce poţi folosi sucul de lămâie?

Această băutură întăreşte imunitatea şi te ajută să slăbeşti!

citeste totul despre: