Ce să mănânci ca să ai colesterolul mic

Ce să mănânci ca să ai colesterolul mic

Legumele şi fructele sunt surse de fibre, care ajută la normalizarea colesterolului

Pentru a ţine colesterolul în frâu, nu te baza doar pe medicamente. La fel de important este şi ceea ce mănânci. Află ce alimente te po ajuta!

Ştiri pe aceeaşi temă

Colesterolul din organism provine din două surse: cel extern, pe care îl găsim în alimente, şi cel intern, care este sintetizat în ficat.
 
Singurele alimente care conţin colesterol sunt cele de origine animală, iar cantitatea de colesterol este cu atât mai mare cu cât produsul este mai gras. Anumite alimente te ajută să ţii sub control nivelul colesterolului „rău”.

Consumă peşte săptămânal


 Şi peştele conţine colesterol, dar în cantităţi mult mai mici decât restul produselor de origine animală. În plus, este bogat în acizii graşi Omega 3 şi Omega 6, care ajută la menţinerea unui nivel scăzut de colesterol „rău” în sânge.

Acesta este doar unul dintre efectele benefice pe care le au asupra organismului două-trei mese de peşte pe săptămână. Aceşti acizi se găsesc şi în seminţe, cum ar fi cele de in, şi se pot consuma şi sub formă de suplimente alimentare.


Nuci, ca gustare

Dacă vrei să scazi valorile colesterolului nociv, nu trebuie să devii vegetarian, ci doar să fii mai ponderat. Poţi reduce numărul porţiilor de carne, înlocuindu-le cu preparate din soia, bogate în proteine şi în fibre solubile.

Renunţă la alimentele tip fast-food, inclusiv la chipsuri şi la produsele de patiserie, care sunt făcute cu grăsimi vegetale saturate, periculoase.

Îţi va fi mai uşor să scazi cantitatea de produse grase din alimentaţie dacă vei consuma, între mese, seminţe şi fructe uscate de tipul nucilor şi migdalelor. Acestea conţin uleiuri nesaturate şi proteine, care vor creşte senzaţia de saţietate.


Fructe şi legume, zilnic

Fructele şi legumele scad colesterolul prin pectină şi prin fibre, care favorizează eliminarea grăsimilor odată cu scaunul. Bogate în fibre sunt şi cerealele integrale şi orezul brun. În plus, aceste alimente cresc saţietatea, astfel că pot constitui o masă bogată şi sănătoasă.
 
 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările