Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la cafea

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la cafea

Cofeina în exces este responsabilă de apariţia insomniilor, a somnului slab calitativ, a agravării sindromului premenstrual.

Unul dintre cele mai frumoase momente dimineaţa este cel în care îţi serveşti cafeaua alături de cei dragi. Dacă bei mai mult de 2 ceşti pe zi şi este nevoie să reduci cantitatea de cafeină sau dacă eşti nevoit să renunţi de tot la ea din cauza unor afecţiuni, vei observa că apar aceste schimbări!

Ştiri pe aceeaşi temă

Sigur nu îţi poţi imagina cum ar fi viaţa ta fără cafeaua de dimineaţă. Însă ştii ce beneficii aduce organismului tău renunţarea la cafea?

Cafeaua este una dintre băuturile cele mai iubite, încât din necesitate s-a transformat într-o plăcere zilnică, o modalitate de a te relaxa, întâlni sau a petrece timpul cu cineva.

Prima zi este clar cea mai grea, totul ţi se pare greu, nu te poţi concentra, nu poţi să adormi, însă cu puţin efort poţi reuşi.

Poţi să încerci să înlocuieşti cafeaua cu ceai verde, cicoare, muşeţel sau orice alt lichid menit să te energizeze.

În a doua săptămână dorinţa de a savura o cafea va fi din ce în ce mai mare, doar simplu miros de cafea îţi va exita simţurile şi te va învigora.

Vei adormi mai uşor

Din a treia săptămână, vei începe să simţi beneficiile absenţei cafelei din tabieturile tale.  Vei merge mai repede în pat şi vei adormi mult mai uşor şi mult mai bine. Calitatea somnului va fi vizibil îmbunătăţită.

Deja după o lună în care nu vei mai consuma cafea vei observa cum trezitul dimineaţa nu va mai fi o problemă pentru tine, cele 6 ore de somn nocturne îţi vor fi mai mult decât suficiente, şi asta pentru că organismul tău va fi mult mai odihnit şi calm pe tot parcursul zilei.

Află pe clicksanatate.ro ce dezavantaje îţi aduce excesul de cafea!

Semne că ai un stil de viaţă toxic

Aşa previi şi tratezi înţepăturile de insecte!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările