Ce dietă urmezi în funcţie de grupa sangvină

Ce dietă urmezi în funcţie de grupa sangvină

Pentru a avea o sănătate de fier, şi pentru a-ţi întări sistemul imunitar, poţi ţine cont de indicaţiile specifice grupei tale sangvine.

În funcţie de tipul grupei tale de sânge, anumite alimente îţi fac bine şi altele nu. Medicul american Peter D'Adamo, creatorul dietei pe baza grupelor sangvine, are câteva recomandări în această privinţă.


Grupa 0: tipul vânătorului

Despre grupa 0, se spune că este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă ai această grupă, mănâncă mai puţine alimente care conţin carbohidraţi şi mai multe alimente care îţi aduc proteine (peşte, vită, miel, ouă). Ai avantajul de a putea metaboliza colesterolul din produsele de origine animală. Totuşi, fii cumpătată în privinţa consumului de lactate şi brânzeturi, dar şi de fructe foarte dulci, care cresc nivelul glicemiei. Evită alunele, porumbul, fasolea.

Grupa B: tipul nomad

Cei cu tipul de grupă B s-au adaptat unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate şi legume. A apărut la popoarele nomade, care erau în mişcare, pentru a traversa regiuni întinse. De aceea, oamenii cu grupa sangvină B au o toleranţă crescută la o varietate de alimente. Au nevoie de o dietă echilibrată. Le sunt recomandate fructele, legumele, în special cele verzi, carnea, mai puţin cea de pasăre. Lactatele pot fi consumate dacă sunt bine tolerate şi nu le dau indigestie, cu atât mai mult cele cu conţinut ridicat de grăsimi. Este indicat să evite alimentele care conţin gluten sau care balonează – grâul, porumbul, hrişca, lintea.

Descoperă ce dietă trebuie să urmezi în funcţie de grupa sangvină

 

Grupa sanguina si zodiile

La ce boli te predispune grupa sanguină?

 

citeste totul despre: